Hoi-An & Quy Nhon
Door: Friso
Blijf op de hoogte en volg Friso
21 Oktober 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Ik ben ondertussen weer een stukje verder getrokken richting het zuiden van vietnam langs de kust.
Van Hanoi Naar Hoi-An gegaan met de slaapbus. Lange rit (18 uur) maar was het helemaal waard. Hoi-An is een klein gezellig dorpje wat bekend staat om tailor-made kleding (bijv. maatpakken). De ene dag fiets gehuurd, andere dag motorbike voor het verkennen van het dorpje en de omgeving. Het is erg toffe ervaring om over de typisch vietnamese plattelandsweggetjes en landschappen te rijden (bekend uit vele vietnam-films). De zee en strand is hier ook echt perfect.
Een paar dagen later in Hoi-An begon het hevig te regenen en dat hield de komende 3 dagen ook niet op. De straten en het halve dorpscentrum overstroomden volledig maar de locals gaan gewoon door met hun leven. En regen boottochtjes over de ondergelopen straten.
De laatste dag nog in de omgeving naar 'Marbel Mountain' geweest waar vroeger veel marmer werdt gewonnen (nu wordt het geimporteerd vanuit china). Deze berg heeft veel grotten/tempels. Ook zeer indrukwekkend.
Na 6 dagen erg ontspannen in Hoi-An te zijn geweest was het tijd om verder te gaan. Het plan was om naar de Central Highlands te gaan (berggebied) maar op de ochtend van vertrek hoorde ik dat de weg ernaartoe was weggespoeld. Change of plans dus: verder naar het zuiden langs de kust naar het plaatsje Quy Nhon. Dit plaatsje is ook erg mooi en is nog niet ontdekt door 't tourisme. Je wordt hier bijna door elke local vriendelijk begroet en niemand probeerd je contstand iets te verkopen. Erg relaxed dus.
Vandaag met een motorbike (110cc brommer) lekker verdwaald op het platteland, door de kleinste dorpjes waar het lijkt alsof de bewoners nog nooit een westerling hebben gezien. Iedereen is zeer vriendelijk en zeer geintresseerd en wil graag een praatje maken.
Ik zal even wat foto's plaatsen, kun je zien hoe mooi 't hier is.
21 Oktober 2008 - 12:54
Eva:
Leuk verhaal weer frisootje, en hier heb je je leuke berichtje ;-) ....
Die foto's gaan wel langzaam, ik kom straks nog wel een keertje gluren als ze er allemaal opstaan..
Bye! XX -
21 Oktober 2008 - 13:41
Manel:
Hi Friso!! Volgens mij vermaak jij je uitstekend! Ga vooral zo door! Het ziet er erg mooi en gezellig uit! Tot je volgende verhaal (en foto's)! Liefs Manel -
21 Oktober 2008 - 14:05
Stefan Buikema:
Joo kerel, doe je goed allemaal man. Ziet er goed uit.
Ciao, groeten -
21 Oktober 2008 - 14:29
Jantine Jurgens:
Hai Friso!
Super verhaal weer!!
Tof dat je al die leuke dingen meemaakt!!
Tot de volgende update.
x Jantine -
21 Oktober 2008 - 15:20
Karen:
Nice! -
21 Oktober 2008 - 15:44
Angelique:
je te souhaite un bon voyage. si tu peux m'expliquer ce que tu fais en francais ou en anglais. merci -
21 Oktober 2008 - 18:24
Steven:
Ziet er wel relaxed uit allemaal.
Nog veel plezier. En geen dingen nadoen van de film The deer hunter!! -
21 Oktober 2008 - 19:22
Jarno De Graaf:
He Friso,
Erg gaaf allemaal ik ga je blog zekers volgen. We plannen zelf ook een reis naar Vietnam e.d. Maar voorlopig de kosten van de Transmongolia maar even wegwerken!!
Goeie reis verder en veel plezier daar!!
groeten Jarno de Graaf ( van de Transmongolia)
PS ga je nog naar Cambodja? -
Pim En Loes:
Hallo Friso, hartstikke leuk om je verslagen te lezen. We blijven je volgen ! -
22 Oktober 2008 - 14:52
Friso:
thnx voor de reacties! laat me ook weten hoe 't met jullie gaat.
Jarno: vietnam is tot nu toe zeker een aanrader! over een paar weken ook naar Cambodja inderdaad, daarna naar Laos en vanaf daar door naar noord-thailand. Over cambodja en vooral Laos niks dan goede verhalen en aanraders gehoord. -
22 Oktober 2008 - 17:26
Knakker: