Noord Thailand: Olifanten, tijgers en hippies - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Friso Hylkema - WaarBenJij.nu Noord Thailand: Olifanten, tijgers en hippies - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Friso Hylkema - WaarBenJij.nu

Noord Thailand: Olifanten, tijgers en hippies

Door: Friso

Blijf op de hoogte en volg Friso

22 Januari 2009 | Thailand, Sukhothai

Momenteel zit ik nog eventjes boevn Bangkok.

Eerst in in Chiang Mai geweest en daar een nieuwe Camera gekocht (Canon Eos450D) want mijn oude cam was zomaar gekpot gegaan. Deze stad was redelijk groot en verder niet heel bijzonder. Vanaf daar zijn we naar het noord-westen gegaan de bergen in naar een dorpje genaamd Pai gegaan. Hier heerst een erg relaxte reggae/hippie sfeer met veel live muziek en een mooie omgeving om per motorbike doorheen te touren. Er zijn ook hotsprings waar je bij de bron een eitje (ofzoiets) kan koken en verder stroomafwaards een lekker heet bad kan nemen in het bos. of nog verder stroomafwaards een verkoelend bad, maar net wat je wilt.

Ook daar in de buurt zijn veel 'Mahouts' olifanten-trainers. Daar kun je dus op de rug van een olifant een ritje maken en samen met die gigantische beest de rivier in. De mahout geeft de olifant de instructie om ons/touristen nat te spuiten met zijn slurf en ons van hem af te gooien in het water. Heel tof!

Weer terug in de buurt van Chiang Mai is er het 'Tiger Kingdom' en daar kun je met tijgers spelen en aaien enzo. Deze tijgers zijn in gevangenschap en met intensief contact met mensen opgegroeid dus het is allemaal relatief veilig. Wel krijg je duidelijke instructies wat je wel en niet zou moeten doen. Deze katten zijn ook echt groot en dwingen respect af. De tijger op de foto is nog niet volgroeid. De volwassen tijgers in het park zijn in het wild opgegroeid en daarom mogen er geen touristen bij.

Verder nog wat rondgereisd met motorbike (125cc brommer), bus en trein. afgelopen dagen een tijdje vertoefd in Um Phang. Dit is een zeer afgelegen bergdorpje en dus ook lekker weg van het tourisme. Daar zijn we nog naar Thailands grootste waterval geweest maar de verwachting was groter en de reis ernaartoe was hels.

Ik hoorde dat het in NL zo hard aan het vriezen was dat er geschaatst kon worden. Ik wou dat ik er even bij kon zijn. Maar dat hebben jullie zeker ook andersom ;-)

Binnenkort gaan we verder naar het zuiden en dan Bangkok eens van dichtbij bekijken. Vandaaruit verder naar het zuiden naar de paradijsstranden/eilanden.

De groeten iedereen! ik ga weer buiten spelen.

• 22 Januari 2009 - 08:41

Yara:

Wat een heerlijk bestaan hebben we toch :-)

• 22 Januari 2009 - 08:48

Jantine:

Hai Friso.

Wat maak je toch super toffe dingen mee zeg!!!
    Leuke foto heb je geplaatst met de tijger!
    Geniet ervan!

Reis je nog steeds met hetzelfde meisje?

Groetjes Jantine

• 22 Januari 2009 - 10:35

Justus:

Doe je netjes, Friso!

Have fun

• 22 Januari 2009 - 12:52

Remco:

Hee, nog steeds naar je zin zo te zien :)

Wij morgenochtend op wintersport. Geen friso mee die we dit jaar kunnen verwonden, maar zullen zeker aan je denken.

Veel plezier daar nog..

• 22 Januari 2009 - 18:47

Nick:

Heej kerel.. lachuh met die olifanten en poesies, poesie eet mijn k9 hond in een hap op zo te zien.. ff om je nog enigzins jaloers te maken, ik ga zo op wintersport :p..ben benieuwd of we het dit jaar zonder helicopter gaan doen.. rustig aan daar.. laterrr

• 24 Januari 2009 - 18:21

Sido:

Eej ventie,

Zijn weer mooie foto's. Die van de olifant is wel een beetje onduidelijk hehe ;). Zitten nu lekkah in Grachen verse sneeuw en af en toe een zonnetje :). Helaas zijn de helft van pistes dicht vanwege de hoeveelheid sneeuw. Aankomende dagen wordt er mooier weer opgegeven dus BETERSSSS. In ieder geval heel veel plezier nog daaro en ben benieuwd naar de volgende foto's. Groeten uit het mooie Zwitserland van Remco, Luc, Steven, Nick en Sido.

PS That was a really big Pussy ;)

• 24 Januari 2009 - 18:49

Karianne:

Lief katje! Wat gaaf dat je die gewoon kon aaien! Veel plezier op de rest van je reis en de groeten,

Karianne

• 28 Januari 2009 - 08:19

Jarno En Janneke:

He Friso,

Doe je goed daar !!
    Ziet er allemaal goed uit!! Wij moeten ook maar weer eens naar Thailand gaan !! Als je naar het zuiden trekt moet je een een culturele show gaan bekijken op Phatpong road in Bangkok. We horen hier wel hoe het was hahahah.
    Verder moet je ect naar Koh Tao gaan heb ik in Beijing al verteld denk ik maar daar is het echt relaxed. Je komt er met de boot vanaf Chumphon. Vanaf Koh Tao gaat er ook iedere dag een boot naar Koh Pangang dat bekend staat om de Full Moon Parties kortom zat te doen en te zien!!

Succes Jarno en Janneke

• 04 Februari 2009 - 12:38

Floris:

He Yaraaahaaaa......:(

Wrijf het nog maar eens lekker in!!

Bedankt he!! :)

xxxjes
    Flo

• 04 Februari 2009 - 12:39

Floris:

Reactie op voorgaand (bericht van 13 jan.)

• 20 Februari 2009 - 10:37

Post:

eey schoonheid! ziet er geweldig uit. Eindelijk een grote slurf op die foto hehe :P veel plezier met spelen daar o/ en pas op voor die grote poesjes :o.. ttyl mate :)

• 24 Februari 2009 - 08:46

Pipo:

Mico write meeee..very nice pics..:)